Előbb Egészség aztán Fogyás?

A Fogyókúra Előtt Teremtsük Meg Annak Egészségügyi Feltételeit
2011. 05. 26

Ahhoz, hogy egy fogyókúrát sikeresen végigvigyünk egészségesnek kell lennünk. A holisztikus szemléletmód alkalmazása segít megtalálni a problémás pontokat.

AkupunktúraAz egészségtelen testben gócpontok, görcsök, merevségek alakulnak ki, amik gátolják az energiaáramlást, sőt még a fogyást is!

Ha szervezetünk működése nincs harmóniában az sok baj forrása lehet! A kórosabb egészségügyi elváltozásokról nem is beszélve, olyan egyszerű folyamatok gátló tényezője lehet egy izomgörcs vagy egy rossz tartás, mint például a fogyókúra.
Ha görcsös, gyulladásos helyek vannak a testünkben azok nemcsak mozgásunkat nehezítik meg vagy rontják közérzetünket, hanem gócpontokká, energiablokkokká alakulnak.

Bizotosan mindenki hallott már arról, hogy testünk működése akkor megfelelő, ha az energia akadály nélkül tud átáramlani rajta. Ha folyton derék- vagy hátfájásra panaszkodunk, ott valami egészen biztosan nincs rendben. A kialakult elváltozások, olyan blokkokat okoznak szervezetünkben, melyek gátolják az energiaáramlást, a keringésünk megfelelő működését és ezáltal a fogyást is. Ha nem működik ugyanis helyesen a keringésünk – mert a gócpontok akadályozzák- az emésztőrendszerünk és anyagcserénk is hibás folyamatokat produkál. Ezáltal nemhogy lemennének a kívánt kilók, de inkább ottragadnak.

A holisztikus megközelítésből való vizsgálat garantálja, hogy megtalálja ezeket az akadályokat és megpróbálja megszűntetni azokat. A hollisztikus szemléletmód jelentése, hogy a problémát nem kiragadottan, önmagában vizsgálják, hanem az egész testet átfogóan egyben értelmezik. Egyik ilyen holiszikus szemléletet követő módszer, már több ezer éve ismert, hiszen az ókori Kínában találták fel, ez az akupunktúra.

Kínai akupunktúra

Az ősi Kínai gyógymód, ma már mindenhol ismert a világon. Népszerűsége abban rejlik, hogy sebészi beavatkozás és fájdalom nélkül szűnteti meg a panaszokat.  A test statikai helyreállítását és nem a fájdalom tompítását tűzte ki célul ez az évezredes gyógyászati technika. Az akupunktúrát leginkább akkor alkalmazzák, amikor valamilyen testi funkció nem jól működik a páciensnél, lehet az izomgörcs, keringési zavar vagy egyéb sérülés.
A szakképzett orvosok, akik ezt a kezelést alkalmazzák már a betegen felfedezhető külső jegyekből és viselkedéséből megállapítják, hogy milyen módszert kell alkalmazni a gyógyulás érdekében.
Az akupunktúra lényege a nyugati világ által még nem elismert felszíni keringési rendszer stimulálása. Eszerint a bőr és az izmok közötti hámrétegben futó rendszer – azaz qi (csí)-  képes kapcsolatot teremteni a belső szervek és a test egész szerkezete között. Ha a csí áramlása zavartalan az ember egészséges, ha pedig gátló tényezők lépnek fel, megjeleik a betegség is. A kínaiak a csí folyamatos áramlását segítik elő azzal, hogy tűkkel a megfelelő helyen apró szúrásokat ejtenek, azaz akupunktúrával. Ezzel a kezeléssel az egész testünkre nézve helyreállítják annak élettanilag normálisműködését, frissül az anyagcserefolyamat, megnyugszik az idegrendszer.

Manuálterápia és myofasciorelaxatios akupunktúra

Hazánkban Dr. Kovalenko Marina a legnevesebb képviselője az előbb említett két holiszikus gyógyítási módnak.
A doktornő a manuálterápiában a pontos diagnózisfelvétel után a gerinc és az ízületek kimozgatásával helyrerakja az ízuleti tokokat és szalagokat. A myofasciorelaxatios akupunktúra pedig az izmok gyors ellazítására szolgáló módszer, mely garantáltan megszűnteti az anyagcserezavarokat és felfrissíti a vérkeringést.
Ezek által a szervezet működése hamar helyreállhat.

A fent említett holiszikus szemléletmódot képviselő gyógymódok alkalmazása segíthet abban, hogy megteremtsük az egészségügyi feltételeket a tervezett fogyókúránk számára. Így megszűnik a fájdalom, jobban érezzük majd magunkat és ráadásul a távozó kilóknak is zöld utat biztosítunk!

Íratkozzon Fel Hírlevelünkre!
Család- és keresztnév: E-mail:
Nem: férfi    
Feliratkozás a heti GyorsFogyokura.net hirlevélre.
Hozzászólások (0)

hozzászólás a Facebookon.

Mi a véleménye ? Szoljon hozzá Ön is: FogyiKlub Belépés
"Előbb Egészség aztán Fogyás?" kapcsolódó cikkek
Fogyókúrás Témák
Receptek
Címkékből
Keresés
Keresendő szó:
Regisztráljon a Fogyi Klubba.
Hogy hozzászolhasson cikkekhez, beszélgethessen másokkal, letölthessen táblázatokat és kiegészítő anyagok.
Regisztrált tagoknak belépés:
E-mail:
Jelszó:
 
Legnépszerűbb témák