Hizlal a Gyors Evés

Rágd Meg Jól!
2012. 02. 29

Már gyermekkorunkban megtanulhattunk, hogy az ételt rendesen meg kell rágni és ez bizony így is van!

Egy japán felmérés állítja, azoknak az embereknek a 84%-a elhízik, akik túl gyorsan esznek. Főleg a negyvenes-ötvenes éveikben lévő nőkre jellemző, hogy a nagy sietségben bekapott falatok hízást eredményeznek. Ennek okára nem is olyan nehéz rábukkanni!

Ha a szervezet túl gyorsan jut ételhez, ráadásul egyszerre nem is kevéshez esélye sincs időben reagálni rá! A gyorsevő emberünk csak falja és falja az ételt és közben nem veszi észre, hogy a gyomor már rég jeleket küld az agynak, miszerint megtelt. Ha viszont nem nyeljük az ételt olyan gyorsan, mint kacsa a nokedlit, hanem szép komótosan rágjuk meg a falatokat az agynak van ideje érzékelni a gyomor által küldött jeleket és így nem eszünk többet a kelleténél.

Refluxot is okozhat

A gyors evés nemcsak az elhízás veszélyeit, hanem egyéb betegségek kialakulásának kockázatát is magában rejti. Ha például egy nagy adag ételt 5 perc alatt tüntetünk el, azaz nem jól megrágott étel kerül a gyomrunkba a reflux kialakulásának esélye 50%-kal megnő. A reflux egyrészt nagyon kellemetlen már önmagában is, másrészt egyéb emésztőszervi betegségek is megjelenhetnek. 

20 perc evés kell!

Már gyerekkorban jó, ha bevezetjük azt a szokást, hogy egy étkezés legalább 20 percig eltart. Ennyi idő kell ahhoz, hogy jól megrágjunk minden falatot, illetve, hogy megfelelő tempóban jóllakjunk és nem túlegyük magunkat!Íratkozzon Fel Hírlevelünkre!
Család- és keresztnév: E-mail:
Nem: férfi    
Feliratkozás a heti GyorsFogyokura.net hirlevélre.
Hozzászólások (0)

hozzászólás a Facebookon.

Mi a véleménye ? Szoljon hozzá Ön is: FogyiKlub Belépés
"Hizlal a Gyors Evés" kapcsolódó cikkek
Fogyókúrás Témák
Receptek
Címkékből
Keresés
Keresendő szó:
Regisztráljon a Fogyi Klubba.
Hogy hozzászolhasson cikkekhez, beszélgethessen másokkal, letölthessen táblázatokat és kiegészítő anyagok.
Regisztrált tagoknak belépés:
E-mail:
Jelszó:
 
Legnépszerűbb témák